Gyereknevelés

Mozizz együtt csemetéddel!

Veszprém-Balaton Filmpiknik a gyerekek számára is sok újdonságot kínál.

Szeptember 4-én 10 órától Balatonfüreden a Balaton moziban – szombaton pedig 11 órától Veszprémben a Hangvillában – az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik, ráadásul digitálisan felújított verzióban. Másnap 11 órától pedig az Oscar-jelölt M. Tóth Géza által vezetett KEDD animációs műhely kétórás – szintén ingyenesen megtekinthető – összeállításában a stúdió hat sorozata mutatkozik be. A már jól ismert kedvencek – Bogyó és Babóca, Detti és Drót valamint a különös Kuflik – mellett a stúdió két vadonatúj szériájának már elkészült epizódjait is ebben a válogatásban láthatják először a gyerekek.

gyerek mozi cuki

A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

A stúdió másik új sorozata a Naszreddin Hodzsa is a Filmpikniken mutatkozik be először. A Kúnos Ignác turkológus gyűjtése alapján készült sorozat közvetlen, szórakoztató és tanulságos. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott. A Filmpikniken a sorozat első négy epizódját nézhetik meg a gyerekek.

Régi gyerekdalokat, mondókákat öltöztetett modern köntösbe a Dúdoló című sorozat, melyből szintén lepereg majd néhány epizód. A mindenki által ismerősen csengő dalokat a letisztult látványnak és ismétlődő versszakoknak köszönhetően, játszva sajátíthatja el a legkisebb korosztály.

A filmek adta élményeket szombaton 13-19 óra között “le is mozoghatják” a gyerekek: Balatonfüreden a Vaszary Kertben, a Fanyűvő Játékparkban a magyar mesék és a Balaton világa ihlette ügyességi és fajátékokkal játszhatnak – kicsik és nagyok egyaránt.