×

Szerelem

Afrodiziákumok, melyeket már ősidők óta alkalmaznak

Bár a libidót fokozó ételekről és italokról megosztóak a vélemények, azért akad egy-két valódi afrodiziákum, melyek bizonyítottan hatásosak! Ha kicsit szeretnétek felpörgetni a szexuális életeteket, szerezzetek be ezekből az ételekből!

Most azokat az afrodiziákumok gyűjtöttük össze, melyeket már ősidők óta használnak a különböző kultúrák, és valóban fokozzák a vágyat és a teljesítő képességet!

Osztriga

Bár az osztrigát nem engedhetjük meg magunknak minden nap, de egyszer érdemes elmenni egy romantikus étterembe, ahol ezt a különlegességet rendelitek előételnek! Az osztriga az egyik legrégebbi afrodiziákum, a benne található magas cink tartalom nagy szerepet játszik a nemi hormonok termelésében, nem is csoda, hogy maga Casanova is ezt fogyasztotta a csábításai előtt.

Osztrigát eszik egy hölgy. Fotó: www.shutterstock.com

Zöld spárga

A spárga kedvező hatással van a vérkeringésre és csökkenti az érszűkületet, ami a férfiak teljesítő képességében nagy szerepet játszik. A spárgát már az ókorban is kapcsolatba hozták a termékenységgel, és a Kámaszútrában is szerepel. Legjobb, ha egy kis olívaolajban párolva fogyasztjátok!

Gyömbér

Nem meglepő, hogy a gyömbért a szenvedélyek növényének nevezték el a Kámaszútrában, hiszen a benne található gingerol hatóanyagtól hő termelődik a szervezetben, mely hasonló a nemi izgalom érzéséhez.
A gyömbért érdemes forrásban lévő vízbe reszelni, és teaként fogyasztani a szeretkezés előtt!

Ginzeng

Számos klinikai vizsgálattal bizonyították, hogy a koreai vörös ginzeng természetes Viagraként funkcionál, mivel ellazítja az izmokat, és javítja a genitális régió vérellátását. Emellett a ginzeng emeli a szexuális vágyat és az élvezetet mindkét nemnél. A ginzeng gyökerét vágd fel kis karikákra, és 5 percig hagyd állni forrásban lévő vízben, majd szűrd le. Lehűtve is nagyon finom ital lesz belőle!