×

Kultúra

Jön a Vaják szerzőjének új könyve

Szeptember 9-én jelent meg Andrzej Sapkowski: Fecske-torony (Vaják 6.) című könyve, amit a Vaják-rajongók már nagyon vártak.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek.

Fotó: Gabo Kiadó

Új könyvének alaptörténete: a világot háború dúlja fel. Cirinek, a megjövendölt gyermeknek, nyoma veszett. Miközben barátok és ellenségek keresik, ő közönséges haramia álcáját ölti magára, és életében először az az életet éli, amit szeretne. Körülött azonban egyre szorul a hurok. Geralt, a vaják összehívja szövetségeseit, hogy megmentse Cirit, akit kegyetlen zsoldosok üldöznek, miután haramiaként elhíresül. Csak egyetlen helyre menekülhet: a Fecske-toronyba.

Fotó: iStock.com/yurii_yurii

Ha még csak rémlik, hogy valahol már hallottál a Vajákról, akkor segítünk. 2019-ben a Netflix forgatott belőle egy sikeres sorozatot Henry Cavill főszereplésével. Még nem késő, hogy bekapcsolódj, és szert tegyél az új kötetre is.