×

Kultúra

Koltai Róbert rendezi a Sose halunk meg című musicalt

A 2020/2021-es évadban nyolc nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, az első premier október 9-én lesz, a Sose halunk meg című zenés játékot Koltai Róbert rendezi.

Dés László, Koltai Róbert és Nógrádi Gábor zenés játéka a Sose halunk meg hosszú évekig, hatalmas sikerrel futott a budapesti József Attila Színházban. A zalaegerszegi társulat már áprilisban be akarta mutatni a művet, ám a veszélyhelyzet kihirdetése miatt elmaradt, ezért az új évadban ezt a darabot tűzték elsőként műsorra.

Koltai Róbert Gyuszi bácsi szerepében a Dés-Nemes-Koltai-Nógrádi: Sose halunk meg című zenés játékban a József Attila Színházban, még 2007-ben. MTI Fotó: Kollányi Péter

„Az 1993-ban bemutatott azonos című film adaptációja az újrakezdésről, a kisember megpróbáltatásairól, az élni akarásról szól” – idézte az MTI, Besenczi Árpád színházigazgató szavait.

De nem csak Koltai Róbert rendezése miatt lesz érdemes ellátogatni a Hevesi Sándor Színházba. Október második felében klasszikus bohózatot, Ray Cooney Kölcsönlakás című vígjátékát állítják színpadra Besenczi Árpád rendezésében. Advent időszakában szívhez szóló, minden korosztályt megszólító, Luigi Magni és Bernardo Zapponi azonos című filmjéből készült Legyetek jók, ha tudtok című színművet tűzik műsorra Moravetz Levente rendezésében Januárban pedig Rákosi Viktor és Nemlaha György Elnémult harangok című színjátékát Szilágyi Tibor rendezésében láthatja a közönség.

A Kőszívű ember fiai című zenés színmű bemutatója is a pandémia miatt maradt el, de nem végleg. A tervek szerint 2021. március 13-án, díszelőadáson mutatják be Böhm György rendezésében. Az évadot április 16-án magyar musical, Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza szerzőpáros Cigánykerék című produkciója zárja. A hetvenes években, Budapest VIII. kerületében játszódó történetet Böhm György állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével.