×

Életmód

Találj könnyedén virtuális edzőt

A koronavírus-fertőzés első hulláma alatt nagy népszerűségre tettek szert a virtuális edzők. Sokan maradtak is az online edzéseknél. Ha te is kipróbálnád, íme néhány szempont a kereséshez.

A koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében több szempontból is nagyon hasznos a virtuális edző “használata”. Nem kell edzőterembe és így közösségbe menni, így minimálisra csökkenthető a fertőződés esélye. Ugyanakkor a mozgás fontos az immunrendszerünk erősítése miatt is.

Ám megtalálni a számunkra tökéletes virtuális edzőt és mozgásformát nem egyszerű. Elsőként azt kell eldöntened, hogy csak formába hoznád magad vagy fogyni is szeretnél, esetleg ennél komolyabb terveid vannak. Amint ezt a kérdést tisztáztad máris kereshetsz hozzá mozgásformát.

Fotó: shutterstock/Maridav

Kérdezz-kutass
Ha van az ismeretségi körödben olyan, aki otthon edz virtuális edző segítségével kikérheted a véleményét. Ha nincs, akkor nézz körül, hogy a közeledben milyen edzőtermek vannak és van-e virtuális szolgáltatásuk. Ez azért is előnyös lesz neked, mert ha úgy döntesz, egy idő után akár személyesen is elmehetsz majd tornázni oda.

Bemutató órák
A virtuális edzéseknél is létezik a bemutató óra, vagyis olyan, amikor ingyen vagy nagyon olcsón kipróbálhatod a szolgáltatást. Érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel, mert így gyorsan kiderül, hogy megfelel-e neked.

Az internet a barátod
Amennyiben úgy döntesz, hogy nem akarsz élőben, virtuálisan tornázni másokkal, akkor nagy hasznodra lehet bármely videómegosztó portál, ahol többféle lehetőség közül választhatsz. Sok edző tesz fel videókat edzésekről, foglalkozásokról. De akár vásárolhatsz előfizetést is hozzájuk és akkor nézed meg a videót és tornázol, amikor neked a legkényelmesebb.