Környezetünk

Feszegeti a határokat a budapesti állatkert gorillagyereke

A lassan hároméves Indigóra mostanság az a jellemző, hogy szereti feszegetni a határokat a felnőttekkel való játék során, de persze ők nem hagyják magukat.

Ha követed a budapesti állatkert kis lakóiról érkező híreket, akkor talán te is főleg Móricról, az orángutánbébiről olvashattál mostanság – de persze, ez nem jelenti azt, hogy a többiekkel ne történnének izgalmas dolgok.

Vegyük például a legifjabb gorillát, Indigót, aki decemberben már hároméves lesz. Már nem bébi, de még nem is felnőtt, talán inkább zűrös kamasznak nevezhetnénk, aki bizony manapság könnyen felbosszantja a felnőtteket a viselkedésével – persze nem szándékosan, ő csak játszani szeretne.

Egész nap mókázik a gorillagyerekAligha van jobb szórakozás, mint hosszabb időn át figyelni Indigo, a csaknem…

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2020. szeptember 9., szerda

Ezt nemcsak az anyukájával, N’yaoundával teszi gyakran, hanem a csapat két másik nőstényével, Iringával és Liesellel is. Nemrég viszont, amikor a játék hevében a kelleténél jobban beleharapott Iringába, ő rendesen „becsomagolta” egy adag puha fagyapotba a kölyköt, hogy tanuljon már egy kis rendet.

A majomcsemete egyébként is szereti feszegetni a határokat – és naná, hogy ezzel nemcsak a nőstényeket találja meg, hanem olykor apját, Golót is: meghúzkodja a szőrét, vagy elcsen tőle pár falat ételt – mindezt persze úgy, hogy előre megtervezi a menekülési útvonalat, és kihasználja, hogy még fürgébb és mozgékonyabb, mint a felnőttek.

Indigo, a gorillakölyök Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Persze, mint minden önállósodó „gyerek”, egyedül is szeret játszani: homokozik, bukfencezik, két lábon szaladgál, és a fűben meglapulva, laposkúszásban vadászik mindenféle bogárra és más, apró élőlényre.

Forrás és képek: Fővárosi Állat- és Növénykert