×

Szerelem

A leggyakoribb okok, amiért a nő nem akar szexelni

Bár a férfiak gyakran panaszkodnak arról, hogy a nők kevesebbszer akarnak szexelni, mint ők, ebben van is némi igazság. A nők libidóját számos körülmény befolyásolhatja.

Lássuk azokat a szituációkat, amikor érthető, hogy miért nincs kedved a szexhez, és ezt a párodnak is el kéne fogadnia.

Énkép gondok

A szexualitást nagyban befolyásolja, hogy a nő épp hogyan érzi magát aznap a bőrében. Hiába kívánja a férfi a nőt, ha a nő bármilyen okból nem érzi magát vonzónak, akkor nem fogja tudni elengedni magát. Ennek lehet az oka a pre-menstruációs időszak is, mikor kicsit felvizesedünk, és teltebbnek látjuk magunkat a tükörben. A női énképet számos hormon befolyásolhatja.

Fotó: iStock.com/ VGstockstudio

Stressz

A férfiak esetében a feszültség levezetésének egyik legkedveltebb módja a szex. A nők agyát ezzel ellentétben csak a gondok kötik le, és így nem tudnak ráhangolódni a szeretkezésre. Türelemmel, jógával, sétával és zöld teával azonban könnyen túlléphetsz a stressz okozta nehéz időszakon.

Egy heves vita

Kutatások bizonyítják, hogy a férfiak egy durva veszekedés után is képesek a szexre, sőt, sokan még jobban kívánják azt, függetlenül az idegállapotuktól. A nők viszont a kibéküléses szeretkezés helyett inkább egy hosszú beszélgetéssel szeretnék megoldani a problémákat.

Terhesség

A terhesség második szemeszterében a nők általában nem kívánják a szeretkezést, de ez az időszak kitolódhat egészen a szülés utáni egy évig is. A szoptató anyukák szervezetében ugyanis prolaktin termelődik, ami a szexuális étvágyat nagyban lecsökkenti. Ebben az időszakban türelmesnek kell maradnia a férfinak, mert az erőltetett szex sokat árthat a kapcsolatnak hosszútávon.