×

Gyereknevelés

Mesefesztivál várja a családokat, ráadásul ingyen

Ha egy igazán mesés programra szeretnéd elvinni a gyerkőcöket, és nem is nyúlnál nagyon mélyen a zsebedbe, akkor egy ötlet: a hétvégén Mesefesztivált rendeznek Veszprémben.

A veszprémi Mesefesztiválon a bábelőadások mellett két interaktív játéktér is várja a családokat – közölte veszprémi sajtótájékoztatóján a bábszínház művészeti titkára.

Sipos Tekla elmondta, hogy a XVII. Mesefesztiválon saját és vendégprodukciók mellett az Emeld a magasba nevet viselő építkezős játéktér, valamint a mesterségeket bemutató Györgydeák György utca várja az érdeklődőket.

Fotó: iStock.com/Makovsvet

A szeptember 18-20 közt megrendezésre kerülő fesztivál első napján a Mimó és Csipek az erdőben című, környezetvédelmi témájú előadást láthatják a nézők az Europalánta budapesti társulat előadásában.

Óriás mesék címmel Erdei Gergő gólyalábas bábszínész előadását hallgathatják meg, ezután Volt egyszer egy.. címmel Érsek-Csanádi Gyöngyi, Perdül címmel Góbi Rita, Horgászni tilos címmel a Tintaló Társulás produkcióját láthatják a nézők.

Szombaton Egy kupac kifli címmel a szatmárnémeti Brighella Bábszínház, majd A buták versenye címmel a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház előadását, végül Pici bonbon címmel babaszínházi előadást láthatnak az érdeklődők ,valamint Vastag Richárd néptáncos gyermek táncházához is lehet csatlakozni.

Vasárnap Sárkányölő Sebestyén címmel a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös produkciója látható, ezt követően Zsonglőrök a porondon címmel a Tűzmadarak lépnek színpadra.

Az előadásokat a Hangvilla előtti téren tartják, az esőhelyszín a Hangvilla kamaraterme – írja az MTI. A részvétel a fesztiválon ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a veszpremkukac.hu szerint itt tudsz megtenni:  szervezes@kabocababszinhaz.hu .