×

Közélet

Koronavírus: milliós büntetést ért egy házibuli

Rengeteg rendőri intézkedésre volt szükség, hogy a hatalmas hétvégi bulizást leállítsák az Egyesült Királyságban. Az emberek szerettek volna még egy nagyot szórakozni, mielőtt hatályba léptek a szigorítások.

Több Manchester környéki településen vetett véget illegális csoportosulásoknak szombat este a rendőrség, angol lapok beszámolói szerint. Mottramben egy 70 fős partit oszlattak fel. A közép-angliai Nottinghamshire-ben egy tinédzsert 10 ezer fontra (mintegy 4 millió forint) büntettek, mert egy 50 fős házibulit tartott. A 19 éves fiatalt azzal fenyegették, hogy bíróság elé kerülhet, ha nem fizeti ki a bírságot – írja a hirado.hu.

Fotó: Shutterstock

Múlt szerdán döntöttek úgy a Downing Streeten, hogy hogy mától a parkokban, az éttermekben, a pubokban és egyéb közösségi létesítményekben hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze, miután az utóbbi napokban jelentősen emelkedett az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma.

A szabályok megszegése szigorú szankciókat von maga után. Első alkalommal még csak 100 fontot kell fizetni, de minden újabb vétség után megduplázódik a büntetés egészen 3200 font összegig.