×

Szerelem

A szexparti oké, az esküvői tánc viszont tiltólistán van

Meglehetősen érdekes alakul a koronavírus-járvány miatti szabályozás az Ausztrália északkeleti részén található Queenslandben, és többen nem is értik, hogy ez az egész, hogy jött össze.

Nik Edser esküvőszervezőként dolgozik Ausztráliában és az ABC-nek ő mesélt a különös helyzetről.

„Az az ironikus, hogy ha meghívnak egy esküvőre a feleségemmel, és táncolni akarnék vele, akkor azt nem tehetném meg. De ha úgy döntök, hogy egy szexklubba megyek és partnert cserélek olyanokkal, akiket nem is ismerek az teljesen oké – nyilatkozta a lapnak Nik Edser.

Képünk illusztráció. Fotó: iStock.com/IVASHstudio

Queenslandben ugyanis a szexklubok a Covid-19 ellenére nyitva lehetnek, de a családi vagy nyilvános rendezvényeken összesen tíz fő gyűlhet össze az Aranyparton és Brisbane-ben, az állam többi részében pedig harmincan.

A férfi szerint a megoldás nem az lenne, hogy szigorúbb szabályok vonatkoznának a szexklubokra, hanem, hogy a tánctilalmat fel kéne oldani az illetékes hatóságoknak.

„Teljes mértékben támogatom a szexklubokat, úgy gondolom, hogy ez társadalmunk és közösségünk szükséges része” – mondta, de azt is hozzátette, hogy az esküvőkre vonatkozó szigorításokat is jobban át kéne gondolni.