Kultúra

Dan Brown új könyvének képeit egy magyar grafikusművész rajzolta

Dan Brown első gyerekkönyve, a Vad Szimfónia szeptember 9-én debütált Magyarországon. A könyv számos rejtvényt és különlegességet tartogat, a magával ragadó illusztrációkat pedig egy elismert magyar grafikusművész, Bátori Zsuzsanna készítette.

A világhírű regényíró több mint 40 országban megjelenő, unikális mesekönyvének illusztrálásához mintegy 300 művész közül választották ki Bátori Zsuzsannát. A külföldön Susan Batori néven ismert tervezőgrafikus, illusztrátor és karakterdesigner a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult először tervezőgrafikát, majd később reklámügynökségeknél helyezkedett el.

Különleges és hangulatos grafika

A grafika számos területén bizonyított, munkája során pedig több neves szakmai díjat is nyert, egy idő után azonban az illusztráció felé fordult, amivel nemzetközi karriert futott be. A Vad Szimfónia egyébként nem az első könyv, amelynek illusztrálására felkérték, hiszen számos külföldön megjelent kötet képeit készítette már el.

A Da Vinci-kód szerzőjének első gyermekkönyvében – hazánkban a GABO kiadó gondozásában jelent meg – azonban nem csak a képek varázsolnak el minket: minden karakterhez párosul egy-egy, maga Brown által komponált zenei tétel is, amelyek mind egy nagykoncert anyagát képezik.

300 művész közül választották ki Bátori Zsuzsannát

A Vad Szimfónia című zenei mű október 10-én mutatkozik be a nagyközönségnek Zágrábban, ezt követően pedig világszerte hallható lesz. A nagykoncertet az adott országokban felkért zenekarok, így Magyarországon a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallhatjuk majd.

A Vad Szimfónia olvasása közben a főszereplő, Cin művész úr vezetésével több fajta állatot, élőhelyet és hangszert ismerhetnek meg a gyerekek, egy ingyenes telefonos applikációval pedig akár csodálatos melódiákat is hallgathatnak a szüleikkel.