Szerelem

Kasztráció és halálbüntetés vár a nemi erőszak elkövetőire

Döbbenetes döntést hozott a nyugat-nigériai Kaduna állam kormányzója. Jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében kasztrációval és halálbüntetéssel sújthatják a nemi erőszakért elítéltek némelyikét.

Nasir el-Rufai kormányzó a Twitteren közleményében tudatta: műtéti kasztráció és halálbüntetés vár a 14 évesnél fiatalabb embert megerőszakoló férfiakra, miközben halálbüntetés vár a női elkövetőkre is, ráadásul eltávolítják petevezetéküket – számolt be róla az MTI. De itt még nincs vége: azokat a nemi erőszakért elítélt személyeket, akik 14 évesnél idősebb embert erőszakoltak meg, életfogytig tartó börtönbüntetéssel és kasztrációval sújtják.

Fotó: iStock.com/Tinnakorn jorruang

Bár nincsenek a nemi erőszakra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok Nigériában, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) 2015-ös jelentése szerint az afrikai országban átlagosan minden negyedik lány és minden tizedik fiú szenved el szexuális erőszakot 18 éves kora előtt.

A konzervatívnak számító Kaduna államban bevezetett új törvény a legszigorúbb rendelkezésnek számít e tekintetben a nyugat-afrikai országban. Nigéria további 36 államában az erőszaktevőket 12 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.