Kultúra

Exkluzív film dolgozza fel Frida Kahlo életeseményeit

Szeptember 17-én mutatták be a hazai mozikban A művészet templomai: Frida Kahlo – Viva la Vida című olasz ismeretterjesztő filmet. Giovanni Troilo rendezése Frida Kahlo sokrétű személyiségét mutatja be.

A film többféle nézőpontból ismerteti meg a nézővel Frida Kahlo-t: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, és a mögötte rejlő embert, aki saját megkínzott testének és viharos kapcsolatainak foglya volt.

Fotó: Pannonia Entertainment

A filmben Frida saját szavait idézik fel levelei, naplója és személyes vallomásai alapján. A Mexikó szívébe vezető művészettörténeti utazáson narrátorként Asia Argento, a David di Donatello-díjas olasz színésznő kalauzolja végig a nézőket.

Az eredeti dokumentumokat a Frida Kahlo életeseményeit felidéző és műveit elemző exkluzív szakértői interjúk színesítik, segítségükkel felfedezhetjük a közös vonásokat Frida két arca között. Természetesen megcsodálhatjuk leghíresebb festményeit, köztük több önarcképét is, amelyeket ma Mexikó legnevesebb múzeumaiban őriznek.

A sorozatra jellemző, részletgazdag, közeli felvételeken feltáruló műalkotások mellett számos olyan archív fotó, eredeti öltözék és személyes tárgy is feltűnik a filmben, amelyeket eddig nem láthatott a közönség.