Gyereknevelés

Ahol együtt játszhatnak mozgáskorlátozott és ép gyerekek

Mi hozhatná jobban össze az egymástól oly sok mindenben különböző gyerekeket, mint a közös játék? Erre Csepelen, a frissen átadott Béke téri játszótéren is lesz lehetőségük, ahol a mozgáskorlátozott kicsik sem maradnak ki a mókából.

A Csepel-sziget élővilágát bemutató, mozgáskorlátozott gyermekek által is használható, úgynevezett befogadó játszóteret avattak kedden a főváros XXI. kerületében a Szerencsejáték Zrt. támogatásával – írja az MTI.

boldog kislány, játék, játszótér, óvodás

Fotó: Shutterstock

Már korábban is átadtak egy olyan, integrált játszóteret, ahol közösen játszhatnak az ép gyerekek mozgáskorlátozott társaikkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek így sokkal befogadóbb felnőttekké válnak – mondta Borbély Lénárd, a kerület polgármestere.

Az új játszótér azért is jó helyre került a Béke téren, mert a környéken több, mozgáskorlátozott gyermekeket oktató intézmény működik – tette hozzá Borbély Lénárd.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a társaság a Játék összeköt elnevezésű programban már a tizedik integrált játszótér megvalósítását támogatja. A vállalat egyébként nemcsak gazdasági téren szeretne hozzájárulni az ország gyarapodásához, hanem azzal is, hogy a társadalom számára fontos programokat támogatnak. Főleg, mert a társaság dolgozóinak 10 százaléka fogyatékossággal él.

A játszóterek építését évről-évre a Nagykarácsony sorsjegyük bevételéből finanszírozzák. Ennek nyomán idén még négy, jövőre pedig újabb öt befogadó játszóteret adnak át.

„A játszóterek kialakítását fogyatékosügyi szervezetek szakértői is segítik” – tette hozzá Bánhegyi Zsófia.