Szerelem

Amikor váratlanul megérkezik cseten az a bizonyos disznó kép

A zaklatás egy nagyon komoly formája, amikor cseten szóba elegyedsz egy férfival, viszonylag ártatlan mederben folyik a párbeszéd, és egyszercsak ott van előtted a pőre valóság: egy fotó a beszélgetőtárs péniszéről, amit te amúgy nem kértél, nem vártál... A reakciód vérmérséklettől függően sokféle lehet. Mi most a washingtoni Mariclare eljárásmódját mutatjuk be – sok nővel megosztotta az interneten, nem kis sikert aratva vele.

Sok nő találkozott már a problémával a Facebook csetalkalmazásában: péniszfotókat kapott, idegenektől. Vannak ugyanis férfiak, akik úgy gondolják, férfiasságuk egy műalkotás, amelyet rendszeresen fényképezni és küldözgetni kell kortárs gyűjtőknek… Ebben a meggyőződésben volt egy washingtoni férfi is, aki Mariclare-t akarta elbűvölni büszkesége fotójával.

Fotó: iStock.com/ B.Forenius

A beszélgetés ártatlanul kezdődött, és bár a nő újra és újra udvariasan utalt arra, hogy nem kívánja tovább folytatni a társalgást, a férfi hamar udvarlási üzemmódba kapcsolt. Lerázhatatlannak bizonyult, és noha Mariclare egyetlen mozdulattal megszabadulhatott volna a férfitól, talán nem akarta megbántani. A férfi végül utolsó érvként átküldött egy képet a péniszéről, és utánadobott egy üzenetet is: „Szereted?”

Ezen a ponton a nő vérszemet kapott, azt gondolta, hogy a zaklató nem úszhatja meg ennyivel. Azt üzente a fotó „modelljének”, hogy nem látja, mi van a képen.

„Talán mém?” – kérdezte.
„Nem egészen.”
„Mit küldtél? Ha meztelen fotó, akkor tájékoztatlak, hogy a mobiltelefonomon van egy pornókép-blokkoló app, amely azonnal továbbítja az információkat a helyi rendőrkapitányságra. Tudom, hogy hülyeség, de soha nem lehet az ember elég óvatos…”
„Ezt most komolyan mondod?!” – váltott hangnemet a „fotós”.
„Abszolút. Melyik lánynak nincs ilyen manapság? Miért? Mit küldtél nekem?”
„Pontosan azt küldtem neked… Túl sokat ittam, bocsánat.”

Váratlan fordulat

Most a férfi volt az, aki – mint utóbb kiderült – blokkolta Mariclare-t, amit ő egy kicsit sajnált, mert folytatta a leckéztetést azzal, hogy a nők elleni szexuális zaklatás komoly dolog, és a férfi profilképe már a rendőröknél van. Mariclare ezután a gondosan kipixelezett beszélgetést nyilvánosságra hozta a Facebook-oldalán, azóta is kapja a nőktől a gratulációkat.

Az is kiderült, hogy a washingtoni férfi nem csak őt próbálta elbűvölni a fotójával… Az viszont nagyon valószínű, hogy ő reagálta le a történteket a legprofibb módon.