Életmód

A helyes táplálkozás fontos az immunrendszernek

Az immunrendszer erősítéséhez különösen fontos a megfelelő táplálkozás. Ez mindíg igaz, de különösen járványok idején - figyelmeztetnek a dietetikusok.

Bár még az influenza járvány odébb van, mert többnyire december-január könyékén kezdődik, de már most figyelmeztetnek a szakértők a felkészülésre. Persze a koronavírus-járvány második hullámának idején is ugyanilyen fontos az immunrendszerünk karban tartása és támogatása.

Fotó: shutterstock/RossHelen

Azt tudjuk, hogy mozgással, megfelelő pihenéssel és étrend kiegészítőkkel sokat tehetünk a szervezetünk védekező rendszeréért, de nagyon fontos a helyes táplálkozás is – hívta fel a figyelmet Szűcs Zsuzsanna a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán. Ugyanis az ily módon megerősített immunrendszerrel könnyebben túl lehetünk az influenzán – tette hozzá, mert az gyorsabban legyőzi a betegségeket.

A helyes étrend

Ahhoz, hogy az immunrendszerünket támogassuk naponta legalább háromszori étkezés javasolt. Az étrendünkben feltétlenül szerepeljen a szezonnak megfelelő zöldség és gyümölcs. Ezekben ugyanis megtalálhatóak a testünknek szükséges vitaminok és nyomelemek. Ugyanakkor ne maradjanak ki a rostokban gazdag élelmiszerek sem. Ilyenek a gabonafélék, hüvelyesek és hagymafélék. Ez utóbbiak a bélrendszerben élő mikrobáknak nyújtanak táplálékot, ezzel nagyban hozzájárulva az immunrendszer egészséges működéséhez – idézte a dietetikus szavait az MTI.