×

Szerelem

Halálbüntetést is kaphat ezentúl a nemi erőszakoló

Elfogadta a bangladesi kormány azt a törvénymódosító javaslatot, amelynek értelmében akár halálbüntetéssel is sújthatják a nemi erőszakot elkövetőket.

Az ország igazságügyi minisztere a héten jelentette be, hogy a szigorítást a szexuális bűncselekmények egyre növekvő számával, és az ennek nyomán kirobbant közfelháborodással indokolta.

Aniszul Huk hozzátette, hogy a döntést Abdul Hamid elnök nemsokára hivatalosan is kihirdeti. Bangladesben eddig a nemi erőszakért kiszabható maximális büntetés életfogytiglani szabadságvesztés volt – számolt be róla az MTI.

Fotó: iStock.com/NATNN

A szigorítás nem egyedi. Szeptember közepén a nyugat-nigériai Kaduna állam kormányzója is hasonló döntést hozott. Jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében kasztrációval és halálbüntetéssel sújthatják a nemi erőszakért elítélteket.

Nasir el-Rufai kormányzó a Twitteren közleményében tudatta: műtéti kasztráció és halálbüntetés vár a 14 évesnél fiatalabb embert megerőszakoló férfiakra, miközben halálbüntetés vár a női elkövetőkre is, ráadásul eltávolítják petevezetéküket. De itt még nincs vége: azokat a nemi erőszakért elítélt személyeket, akik 14 évesnél idősebb embert erőszakoltak meg, életfogytig tartó börtönbüntetéssel és kasztrációval sújtják – írta akkor az MTI.