×

Szerelem

Egy meglepő szokás, ami hatással lehet a szexre

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a nők, több mint 80 százaléka rendszeresen ápolja a szeméremszőrzetét, ami bizony hatással lehet a szexuális életünkre is.

A healthline.com-on megjelent tanulmány szerint a nők közel 75 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy eltávolítsa a szőrt elölről és a bikini vonalról is. Sőt, a nők több mint 60 százaléka éppen a teljes csupaszságot részesíti előnyben.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

A férfiak 73 százaléka támogatja is ezt, sőt azt is, hogy a szőrtelenítést a szex előtt is történjen meg. Szerintük ez igényességet jelez, ami arra enged következtetni, hogy így a szexre is jobban készülnek a nők, és értük – mármint a férfiakért is – teszik. Ez vágyfokozó hatással is lehet, de nem a csupaszság váltja ki, hanem az gáláns tett, hogy szőrtelenítettünk.

Az viszont tévhit, hogy a szőrtelenítés növeli a nemi szervek érzékenységét, ezért jobb és intenzívebb szexuális élményeket eredményez. Sőt, a csupasz nemi szervek összedörzsölődése miatt még a bőrirritáció kialakulásának esélye is megnőhet.

Kutatások szerint a harmincas éveik közepétől a nők és a férfiak már egyre ritkábban borotválják vagy gyantáztatják a szeméremszőrzetüket, pedig ők is fontosnak tartják. Ám, ehhez valószínűleg az is hozzájárul, hogy bizonyos kor fölött a szőrzet magától is ritkulni kezd az intim területeken. De a lényeg, a többség nem akarja elhanyagolni, és ennek oka az intimitás.