×

Környezetünk

Nálunk is lesz országjáró sétarepülés

Ha irigyelted az ausztrálokat, akiknél Sydney-ből Sydney-be szerveztek nemrég egy szuper országjáró sétarepülést, akkor van egy jó hírünk: nálunk is lesz ilyen, méghozzá napokon belül!

A koronavírus-járvány érdekes új kezdeményezéseket hív életre világszerte – egy ezek közül például az ausztráloknál hatalmas sikert aratott “flight to nowhere”, vagyis szó szerinti fordításban “repülés sehová”. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy adott város repülőteréről felszáll egy gép, és miután repült egy kört az ország vagy egy régió felett, a kiindulási reptérre érkezik vissza. Nem új úti cél elérése a lényeg tehát, hanem az “országnézés”.

Fotó: iStock.com/michaelquirk

Ilyen volt nemrég Ausztráliában a Sydney-ből Sydney-be tartó járat, ami az ország felett tett egy kört, érintve a nevezetességeket. A jegyek tíz perc alatt fogytak el, még úgy is, hogy a turistaosztályra 170 ezer forint felett, a business classra pedig 840 ezer forint körüli ausztrál dollárért lehetett ülést foglalni. Ázsiában volt néhány hasonlóra példa, de Európában nem – egész mostanáig.

Ha irigyelted az ausztrálokat, vagy megfogalmazódott benned, hogy itthon miért nincs valami hasonló, akkor egy jó hír: országjáró sétarepülést szervez hazánk felett az Aeroparkot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ, a Smartwings és a Budapest Airport.

Fotó: Pexels / Tim Gouw

Az Aeropark szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a járat október 25-én száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, a Boeing 737-800-as géppel a Balaton, a Bakony és Budapest felett is elrepülnek a szokásosnál alacsonyabb repülési magasságon. Ez az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat.

A részletekről, a járatokról és a jegyárakról ide kattintva tájékozódhatsz.