×

Szerelem

Társkeresőn ismerkedett, szexvideóval zsarolták meg

Bíróság elé állították azt a férfit, aki két nőtől csalt ki pénzt. Az egyiket egy szexuális aktusról készített videóval zsarolta, ami feltehetően nem is létezett, a másik nőnek pedig egy nem létező székesfehérvári lakást ajánlott albérletbe és pénzért cserébe.

Az egyik nő 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A férfi 2020. február 6-án Viberen közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. Valótlanul azt állította, hogy a szeretkezésükről videót is készített és ezt is átküldi a nő férjének – számolt be az esetről az MTI.

Képünk illusztráció. Fotó: iStock.com/Dmitri Ma

A nő végül összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett volna ellene.

A férfi egyébként tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol a másik sértettje keresett albérletet. Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért. A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, így ez a nő is feljelentette a férfit.

Végül, nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek a férfit – közölte a Tatabányai Járási Ügyészség.