×

Kultúra

Rengeteg Tony-díjra jelölték a Moulin Rouge-t és az Alanis Morissette-musicalt

Alanis Morissette kanadai-amerikai énekesnő azonos című sikeralbuma által inspirált, Jagged Little Pill című zenés színdarabot Tony-díjra jelölték, többek között a legjobb musicalnek járó elismerésre is esélyes.

A híres Tony-díj, ami a színházi világ egyik legjelentősebb elismerése. Színpadi darabok erre vágynak és nem kisebb felhajtás van körülötte, mint az Oscarnál. Igaz, idén a koronavírus-járvány közbeszólt.

Fotó: iStock.com/lev radin

A tavaly decemberben bemutatott Jagged Little Pill – amelynek előadásait a többi Broadway-darabhoz hasonlóan március közepén le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt – a legjobb musical mellett a legjobb rendezés, a legjobb főszereplő, a legjobb mellékszereplő és a legjobb jelmez kategóriában is esélyes a győzelemre, összesen tizenöt kategóriában – számolt be róla az MTI.

A Tony-jelölések másik nagy nyertese a Moulin Rouge című filmklasszikus színpadi változata, amelyet 14 kategóriában jelöltek, köztük a legjobb musicalek között. A rabszolgasággal, rasszizmussal és szexuális kérdésekkel foglalkozó Slave Play 12 jelölést kapott, és ezzel rekordot döntött a prózai színpadi produkciók között.

A Tony-díjakat eredetileg már júniusban kiosztották volna, a koronavírus-járvány miatt azonban itt is halasztás történt, a díjátadó pontos dátumát még mindig nem közölték a szervezők.