Életmód

Ezeket a hibákat követheted el hajmosás közben

Sokan küzdenek a hajuk és fejbőrük egészségéért és számos terméket próbálnak bevetni a pozitív eredmény érdekében. Azonban nem is gondolják, hogy a hajmosás során mennyi hibát vétenek.

A megfelelő hajmosással sok későbbi kellemetlenség megelőzhető, például a korpásodás, töredezett hajvégek vagy épp a kezelhetetlen, száraz haj. Csupán néhány aranyszabályt érdemes betartani.

Fotó: shutterstock/TORWAISTUDIO

A változatosság jó

Elsőként, keress olyan hajápoló termékeket, amelyet nem tartalmaznak a szervezetedre káros összetevőkkel. Érdemes több márkát is felfedezni, mert egy idő után a hajad és a fejbőröd hozzá szokik a termékekhez. Eltelítődik vele és már nem adja ugyanazt a friss hatást, mint az első alkalmakkor. Tehát válts bizonyos időközönként sampont és hajbalzsamot is.

A forró víz árt

Bármennyire is jól esik forró vízben zuhanyozni ebben a hűvös időben, a hajunk nem szereti. Ugyanis felpuhul és kiszárad. Így töredezett lesz, ha rendszeresen forró vízzel mossuk. Mindezzel együtt a fejbőrünk sem szereti a forró vizet, mert a rajta lévő természetes olajokat is lemossuk és így korpásodni fog.
A legjobb az, ha langyos vízzel mosod a hajad, majd a balzsamozás után hideg vízzel is leöblíted.

Balzsamozás

Az aranyszabály az, hogy hajbalzsam kizárólag a hajunkra kerülhet. A fejbőrre tilos felvinni, ugyanis tönkre teszi a természetes “olajozását”. Így pedig pillanatokon belül zsírossá válik a hajunk. Lelapul és nagyon rondán néz majd ki.

Érdemes a haj hosszának közepétől a végéig bekenni balzsammal. Hagyhatod pár percig hatni, majd öblítsd le langyos vízzel.