Gyereknevelés

Amikor a gyerek szétküld egy fotót a csupasz fenekedről

Kínos meglepetésben volt része egy amerikai anyukának: kétéves lánya titokban fényképeket készített a csupasz fenekéről, majd Snapchaten elküldte azokat a nő néhány ismerősének. Emily Schmittnek még így is szerencséje volt...

A kisgyerek és a mobiltelefon többnyire veszélyes kombináció. A kicsik, miközben a kütyükkel babrálnak, szándékukon kívül is kárt vagy bonyoldalmakat okozhatnak, hiszen jó néhány app olyan szinten intuitív, hogy szinte észrevétlenül közreműködik (sokszor kínos) tartalmak megosztásában.

gyerek okostelefon mobil vicces

A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

Az ohiói Emily Schmitt kétéves lánya, Carsyn hasonló módon okozott galibát. Az anyuka majdnem elsüllyedt, amikor észrevette, hogy a kicsi a csupasz fenekéről készített képeket Snapchaten elküldte néhány névjegyre – több egykori főiskolai barát és néhány munkatárs is kapott a kínos tartalomból.

A „baleset” akkor történt, amikor Emily a kislány haját szárította, és közben hagyta, hogy Carysn játsszon a mobiltelefonján. A gyerek megnyitotta a Snapchatet, és merész fotókat készített vele az anyja fenekéről, majd továbbította is azokat 15 ismerősnek. Az akció akkor jutott a nő tudomására, amikor az egyik barát üzenetben megköszönte a kedves képeket.

De Emily szerencsés volt, mert nem minden ismerőse kapott képet a fenekéről, a kislány több másik kontaktnak csak egy mennyezetről készült fotót küldött el. További öröm, hogy a Snapchaten küldött üzenetek 24 óra elteltével automatikusan törlődnek, így lehet rá esély, hogy nem mindenkihez jutott el az intim üzenet.

Amúgy – mint azt Emily Schmitt az Unilad.co.uk-nek elmondta – férje és az üzenetek címzettjeinek többsége jót nevetett a malőrön. A kis Carsyn azonban valószínűleg hosszabb időre el lesz tiltva mindenféle kommunikációs eszköztől…