×

Szerelem

120 év börtönre ítélték a szexszekta vezetőjét

120 év börtönbüntetésre ítélték Keith Raniere-t, a Nxivm szekta alapítóját. A csoport vezetőjeként nőket, kiskorúakat toborzott, és szexre kényszerítette őket.

A 60 éves férfi soha nem hagyhatja el a börtönt. Zsarolásért, szexrabszolga-kereskedelemért, gyermekpornográfia birtoklásáért és egyéb bűncselekményekért ítélte el a bíróság. Az ügyészek szerint a kegyetlen szektavezetőnek rács mögött kell töltenie az hátralévő életét, azok miatt a mérhetetlen károk miatt, amiket az áldozatainak okozott – számolt be róla az Origo.

Fotó: iStock.com/FOTOKITA

A férfit a börtönbüntetésen felül 1,75 millió dollár, vagyis közel 545 millió foritn megfizetésére is kötelezték. Bár az ügyvédei végig ártatlannak mondták, maga Keith Raniere sosem foglalt állást az ügyben. A szekta egyedüli tagjaként áll bíróság elé, miközben többen vádalkut kötöttek.

Az amerikai hatósok az után kezdtek nyomozni a Nxivm csoport után, hogy 2017-ben megjelent egy cikk a szektáról, amiből kiderült, hogy az 1998-ban bejegyzett, a New York-i Albany-ben székhellyel rendelkező csoport humanitárius elvek által vezérelt közösségként jellemezte magát, ami egy jobb világ megteremtésén dolgozik. De a valóságban Keith Raniere vezette csoport volt, ahol a fent említett kegyetlenségeket elkövették. Néhány nőt szó szerint megbélyegzett a kezdőbetűjével, és a tagok minden évben összegyűltek, hogy megünnepeljék és fizessenek a férfi születésnapján.