×

Kultúra

Maszkban játszanak a győri színház színészei

A jelenlegi járványügyi helyezt miatt olyan lépésre szánta el magát a Győri Nemzeti Színház, amire eddig nem volt példa. A Menyasszonytánc című klezmer-musical alatt nem csak a nézőkön, hanem a színészeken is maszk lesz.

„A jelenlegi kritikus járványügyi helyzet egyre szigorúbb és egyre több óvintézkedés bevezetését teszi szükségessé. A Győri Nemzeti Színház fokozottan figyel a biztonságra, ezért a Menyasszonytánc című klezmer-musical előadásain nem csak a közönségnek, de a társulat tagjainak – előadás közben is – kötelező a maszk viselése” – közölte a színház a honlapján.

Fotó: gyoriszinhaz.hu

Azt írták a szereplőknek, illetve a darab közreműködőinek különösen nehéz feladat ez előadó-művészeti és fizikai terhelés szempontjából is. „A mostani helyzetben azonban mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Önök és a társulat tagjai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a Győri Nemzeti Színházban” – írták közleményükben, melyben megköszönték a nézők megértését és együttműködését.

Nehéz elképzelni egy színházi előadást, hogy nem látjuk a színészek arcjátékát, de az is biztos, hogy a felelősségteljes döntést egyre több mindenkinek, egyre több helyzetben meg kell hozni a következő időszakban. Vigyázzunk egymásra!