×

Szerelem

Megemelkedett a szexuális zaklatások száma a járvány miatti korlátozások idején

Japánban 15,5 százalékkal magasabb volt a szexuális zaklatások száma április és szeptember között a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva, ami részben a koronavírus-járvány hatásával magyarázható.

A meglepő adatokat Hasimoto Szeiko, a nemi egyenlőségért felelős tárca vezetője elemezte ki, aki szerint a zaklatások áldozatai több mint 23 ezer esetben fordultak segítségért a hatósági támogatást nyújtó központokhoz – írja az MTI.

Fotó: iStock.com/Tinnakorn jorruang

Japán mind a 47 prefektúrájában működnek ilyen intézmények, amelyek elérhetők telefonon, elektronikus levélben és személyesen is.

A politikus kifejtette, több embernek kell tudnia arról, hogy hány nő esett áldozatul szexuális zaklatásnak a járvány idején. Hozzátette, hogy az is fontos, hogy a megfelelő módon tudják támogatnia az áldozatokat.

Japánban a zaklatások áldozatait támogatók riasztónak tartják, hogy a koronavírus terjedésének leküzdésére irányuló intézkedések hozzájárulhatnak a családon belüli erőszak növekedéséhez. Az áldozatok ugyanis otthonaikban ragadhatnak bántalmazójukkal, menekülési lehetőségek nélkül.

Ami plusz szomorúság az egészben, hogy ezek az adatok bár most Japánból valók, a helyzet az egész világon hasonló, hiszen a világjárvány mindenhol tombol, így a családon belüli erőszak, a szexuális zaklatások és a válások száma is emelkedett, vagy utóbbi hamarosan emelkedni fog. Nagyon fontos, hogy aki ilyen helyzetbe kerül, mindig kérjek segítséget.

—————————————-

Amennyiben bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata bárki Magyarországon, akkor a NANE Segélyvonala rendelkezésre áll: 06-80-505-101.