Kultúra

2021-ben Magyarországra jön a teljes MTV EMA díjátadó

A könnyűzenei élet egyik legrangosabb eseményének idén először hazánk is társházigazdája lehetett, igaz csak virtuálisan. Az MTV EMA díjátadót 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetítik. Jövőre ismét Magyarország lesz a helyszín.

„Fantasztikus lehetőség, hogy egymás után kétszer lehet Magyarország az MTV Europe Music Awards (EMA) házigazdája, a vasárnapi virtuális esemény után ugyanis jövőre élő show helyszíne lehet a magyar főváros” – idézte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szavait az MTI.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nyilatkozik az MTV European Music Awards (MTV EMA) gáláról a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. november 9-én. A november 8-án tartott online díjátadón hivatalosan bejelentették, hogy az MTV EMA házigazdája 2021-ben ismét Budapest lesz. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Bár idén ez virtuálisan valósult meg a pandémia miatt, ennek ellenére nagy lehetőséget jelentett a hazai turizmus talpon tartása és az újraindulásakor a megsegítése érdekében, hiszen sok százmillió emberhez juthattak el azok a képek, amelyek között Budapest több helyszíne mellett Veszprém és Esztergom is látható volt.

A magyarországi házigazda Palvin Barbara szupermodell és David Guetta világhírű francia dj-producer volt. Az eseményhez kapcsolódó televíziós és online közvetítést 180 ország mintegy egymilliárd nézője követhette, a fellépések a világ minden táján zajlottak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I am so happy to show my home country to everyone on the 8th of November , Sunday at the @mtvema !!! Thank you for this opportunity! Let’s have some fun!!! @mtvhungary @lobenwein

Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) által megosztott bejegyzés,

&size=700&caption=false&position=center”> 

 

A vasárnapi zenei díjátadón hivatalosan bejelentették, hogy az MTV EMA házigazdája 2021-ben ismét Budapest lesz. A jövő évi show már élőben jelentkezik, így világsztárok, influenszerek kíséretében kerülhet Magyarország a zenei világ középpontjába.