×

Gyereknevelés

Süsü után Frakk is bélyegre került

Tavaly a Süsü, a sárkány mesejáték figurái kaptak saját bélyeget, most pedig egy másik, generációk által ismert és szeretett mesesorozat, a Frakk, a macskák réme szereplői kerültek bélyegre.

A Frakk, a macskák réme mese kedvenc szereplőit ábrázoló alkalmi bélyegblokkot november 4-én bocsátotta ki a Magyar Posta, az MTVA-val szoros együttműködésben – olvashatjuk az MTVA.hu-n. A bélyegkülönlegesség a 4 évadot, ezen belül 52 epizódot megért mesesorozat főbb szereplőit vonultatja fel: látható rajta Károly bácsi szeretett magyar vizslájával, Frakkal, valamint a Frakk orra alá folyamatosan borsot törő macskák, Lukrécia és Szerénke gazdájukkal, Irma nénivel. Az alkalmi borítékon a rajzfilm egy mozgalmas jelenete szerepel.

frakk, a macskák réme bélyeg

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Mesehősök bélyegsorozat folytatódik, a Posta jövőre is egy igen kedvelt mesét és annak szeretett hőseit szeretné megjeleníteni bélyegen.

Az egyedi bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült 50. 000 példányban. A bélyeg megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, kijelölt postákon és a posta.hu-n. A bélyegkibocsátás alkalmából a Frakk, a macskák réme című animációs sorozat ismét látható az M2 Gyerekcsatornán és az MTVA Archívumában, az m3.hu oldalon.

frakk a macskák réme bélyeg

Fotó: MTI/Bruzák Noémi