×

Környezetünk

143 mindennapi zöld kérdés és válasz egy könyvben

Kinek ne lennének kérdései azzal kapcsolatban, hogy vajon tényleg hatékonyan védjük-e környezetünket a mindennapokban. A november 17-én megjelent Tényleg zöld? című könyv végre megválaszolja mindennapi ökodilemmáinkat.

A joghurtospoharakat tényleg el kell öblíteni a szemétbe dobás előtt? És mi a helyzet a papírtáskával: mindig jobb megoldás, mint a műanyag? Mennyivel zöldebb egy elektromos autó, mint a benzines? Mikor zöldebb simán elmosogatni, és mikor a mosogatógépet használni? Hány tonnával csökkenti karbonlábnyomunk a home office? Melyik a legzöldebb fogamzásgátló? És tényleg sokkal környezetkímélőbb a csirke, mint a marha?

 

Mindannyian szeretnénk minél környezettudatosabban élni. De a sok gazdasági és fenntarthatósági tényező mellett sokszor nem is egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás.

Georgina Wilson-Powell brit újságíró 12 éve kutatja a fenntartható élet gyakorlatias részleteit, most 143 kérdésre ad okos, kiegyensúlyozott és megalapozott választ. Könyve a tudatos emberek hiteles kézikönyve lesz az élhető, de fenntarthatóbb mindennapokhoz.

tényleg zöld könyv