×

Gyereknevelés

Megtartják a továbbtanulók nagyrendezvényét

Sokak számára jó hír, hogy nem marad el Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállítása, az Educatio. A szervezők viszont a mostani vírushelyzetben az online térbe helyezik át a rendezvényt, ami így 2021. január 21-23 közt lesz megtartva.

Új helyszínen és más időpontban tartják meg a továbbtanulók nagyrendezvényét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyet így január 21. és 23. között az online térben lehet majd követni – tudatták a szervezők szerdán az MTI-vel.

Fotó: Shutterstock

Maszlavér Gábor főszervező a közleményben emlékeztetett: huszonegyedjére hozzák tető alá a kiállítást, ahol a diákok tájékozódhatnak a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatban, és ahol közvetlenül a számukra szimpatikus intézmény tanáraitól, hallgatóitól kérdezhetnek.

A 2021-es rendezvény azonban a járvány miatt számukra is olyan újdonságot hoz, amelyre nem volt példa az elmúlt két évtizedben: az információkat a fizikai tér helyett chatszobás találkozások által lehet begyűjteni a tanároktól – tájékoztatott a főszervező.

A továbbtanulni vágyók így biztonságosan, az online térben, mégis személyesen informálódhatnak egyetemi szakokról, a bekerülés feltételeiről, a vizsgaidőszak sajátosságairól, valamint képzésekről, gyakornoki programokról, nyelvtanulási vagy Erasmus-lehetőségekről.

Egy kép a 2020. januári rendezvényről. Fotó: Educatio

Az esemény a részt vevő intézmények, kiállítók számára is innovatív lehetőséget kínál, hiszen itt újra közvetlenül, mégis kockázatmentesen lehet kapcsolódni a Z generációval – tette hozzá Maszlavér Gábor. Létrehoztak egy olyan, böngészőből futtatható, többnyelvű programot, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására.

Az Educatio Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállítása, a rendezvényen tavaly 200 szervezet állt majdnem 55 ezer látogató rendelkezésére – olvasható a közleményben.