Közélet

73. házassági évfordulóját ünnepli Erzsébet királynő és Fülöp herceg

Elképesztő, de már 73 éve házasok! Soha nem volt még olyan uralkodói házaspár, akik együtt ünnepelhettek volna egy ilyen nagy számot.

1947. november 20-án fogadott egymásnak örök hűséget egy 21 éves szerelmes lány és egy 26 éves szerelmes fiú. Azóta sok víz lefolyt a Temzén, és történt a világtörténelemben egy-két dolog, de van, ami azóta sem változott.

Ugyanis, idén már a 73. házassági évfordulóját ünnepli a 94 éves II. Erzsébet királynő és 99 éves férje, Fülöp herceg. Nagyon cuki fotókkal ünneplik ezt a csodálatos évfordulót, az egész család ajándékokat készített nekik. A BBC képein látszik, ahogy a György, Sarolta és Lajos által készített cuki képeslapokat nézik a büszke dédszülők, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem ünnepelhettek most együtt.


Erzsébet királynő egyébként egy kedves meglepetéssel is készült férjének, hiszen elegáns kosztümruhájára kitűzte azt a zafírokkal és gyémántokkal kirakott brosst, melyet nászútjukon is viselt – írja az hirado.hu.

Ez már sokadik „rekord” amit megdönt a pár, hiszen egy olyan uralkodói házaspár sem volt eddig, akik akár a 70. házassági évfordulójukat meg tudták volna ünnepelni.