Életmód

Ezekre is juthat időd a korlátozások idején

Közeleg a karácsony és az idei várakozás és készülődés más. Nagyon más, mert rányomja a bélyegét a koronavírus-fertőzés második hulláma. Ám a nyomasztó helyzet ellenére megpróbálhatjuk jól érezni magunkat. Adunk hozzá néhány támpontot.

Kimondhatjuk, hogy soha nem volt még az életünkben olyan helyzet, mint amilyennel a covid-19 fertőzés miatt szembesültünk ebben az évben. A járvány miatt hozott intézkedések nyomasztóan ülnek a vállunkon csakúgy, mint ismerőseink, barátaink vagy családtagjaink megfertőződésének lehetősége, rosszabb esetben ténye. Azzal viszont csak jót tehetünk, ha a szabályok szigorú betartása mellett megpróbáljuk a helyzet jó oldalát nézni és kihasználni.

Fotó: shutterstock/S_Photo

Csak néhány ötlet
Bár mindenkinek más az életritmusa, mégis most itt az idő egy kicsit lelassítani. Mivel – jelenleg – nyolcra haza is kell érnünk és nem mehetünk hajnali ötig sehová, így kimaradnak a színházak, mozik, sörözések és a séták is például a Duna-parton. Helyette azonban vannak remek filmek. Biztos van olyan, amire eddig nem jutott időd és ott volt a bakancslistádon. Hát most elérkezett az ideje, hogy megnézd. Ugyanígy járhatsz el a könyvek esetében is.
Péntek esténként pedig akár online is iszogathatsz egy finom italt a barátaiddal. Plusz lehetőség, hogy megtanulhatsz elkészíteni valamilyen koktélt, így még különlegesebb lehet az élmény.
De az is lehetséges, hogy új társasjátékot próbáltok ki a családdal.
Amennyiben kisgyereked van beavathatod a diafilm nézés különleges világába. Vedd elő a padláson porosodó szerkezetet és a gyerekkori kedvenc meséidet. Hidd el, különleges élmény lesz.
A vacsorákat is különlegessé teheted. Gyújts egy gyertyát, teríts meg szépen és költsetek el egy igazi, békebeli hangulatú vacsorát. A menü persze nem számít, a lényeg, hogy együtt legyetek és kibeszéljétek a nap eseményeit.

Énidő
Ebben az időszakban még fontosabb az, hogy törődj magaddal. Nem kell valami különlegesre gondolni. Csupán tedd jókedvűen, jó hangulatban és élvezd azokat a teendőket, amelyeket máskor rutinból letudnál. Például egy gyors zuhany helyett készíts egy illatos fürdőt gyertyákkal. De, ha ragaszkodsz a zuhanyozáshoz, akkor használj valami különlegesebb tusfürdőt, utána pedig egy új testápolót.
Ne akarj gyorsan túllendülni a főzésen. Helyette tölts egy pohár bort, kapcsolj be valami vidám zenét és főzz örömmel. Így még az étel is finomabb lesz.
Összességében tartsd szem előtt azt, hogy az eső akkor is esni fog, ha bosszankodsz, de akkor is, ha mosolyogsz. És miért ne mosolyognál?