Kultúra

Online indul a Bábfilmszínház

November 21-től Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház, ahol online láthatják a nézők a teátrum népszerű előadásait. A színház a jelenlegi repertoárját teszi elérhetővé az online térben, figyelembe véve, hogy minden korosztály számára élményt nyújtsanak.

Az első előadás a november 21-i hétvégén Weöres Sándor költői mesejátéka, a Holdbeli csónakos lesz. A következő hétvégén a legkisebbek kedvence, a Boribon és Annipanni, majd a szintén népszerű Nyúl Péter és a 80 nap alatt a Föld körül lesz látható. Remélhetőleg a Bábfilmszínház repertoárja folyamatosan bővül.

„Ismét abba a helyzetbe kényszerültünk, hogy a nézőink jelenlétét nélkülöznünk kell a színház épületéből. Mivel a Budapest Bábszínház számára fontos, hogy a gyerekek és a családok ne maradjanak bábszínházi élmény nélkül, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a Bábfilmszínház szolgáltatásunkat. Eleinte hétvégenként tesszük elérhetővé az online előadásainkat, a nézőközönségünk által a Facebook-oldalunkon megszavazott időpontokban”– mondta Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója.

A Budapest Bábszínház a Pilvax Films stábjával, hat kamerával rögzítette a produkciókat. A cél az volt, hogy a bábelőadást filmes élményként tudják prezentálni. Előtérbe helyezik a finom színészi gesztusokat, a bábszínészek aprólékos mozdulatait. A Bábfilmszínház ezzel tudja ellensúlyozni a bábszínház közösségi élményének hiányát.

A Budapest Bábszínház a stream jegyek mellett elérhetővé tesz egy családi jegyet is azoknak a családoknak, akik támogatni kívánják a kultúrát, és ugyanúgy vásárolnának, mintha személyesen jönnének el hozzánk. Az előadások külföldön is elérhetők.