Gyereknevelés

A fiamat nem adom!

Talán ismerős neked is a panasz: nem azért neveltem, nem azért ültem éjszakánként az ágya mellett, amikor beteg volt, nem azért tettem meg mindent, hogy jó iskolákba járjon, hogy diplomát szerezzen. Nem azért gürcöltem, hogy meglegyen mindene, hogy jöjjön egy haszonleső csitri, és elvegye.

Hogy jöjjön valaki, akinek a csinos pofikáján és karcsú bokáján kívül semmije nincsen.

Ha nem is mindegyik, de sok anyósjelölt így gondolkodik, amikor feltűnik fia oldalán egy komolyabb szerelem. Holott a szülő dolga lenne a gyereket felnevelni, azután útjára engedni. De ez nem megy könnyen. Egyetlen anyuka sem engedi el könnyen a gyermekét.

anyós és menye vitáznak

A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

A lányos anyák talán inkább. Hiszen örülnek, hogy kislányuk megállapodik, nem kell félteni tovább. Talán unokával is megajándékozza őket.

A fiú gyerekkel kapcsolatban azonban ritkák az ilyen meggondolások. A fiú még harmincas éveiben is gyerek. Legalább is a mamája szerint. Így aztán a fiús anyukáknak senki nem jó.

Az egyik lány túl komoly, és mindig rosszkedvű, a másik hebrencs, egy komoly mondatot nem lehet váltani vele. Túl szép, túl sok kísértésnek lesz kitéve, s a vége az lesz, hogy az egyiknek enged. Vagy egyáltalán nem szép, hogy lehet egy ilyen lányba beleszeretni. Csak a pénze miatt akarja a fiát megszerezni, vagy éppen ellenkezőleg annyira nem érdekli a pénz, hogy a közös kasszát el fogja szórni. Túl fiatal, még, nem tud semmit az életről. Már nem igazán fiatal, ezért tapad a fiúra.

Fotó: iStock.com/Motortion Films

Ha megkérdeznénk tőle, hogy milyen lányt képzel a fia mellé, zavarba jönne. Kiderülne, hogy olyan lány a földre még nem született. Mert a mai lányok nem tudnak főzni, nem vasalják ki a fiacskája ing-jeit, még azt sem tudják, hogy külön kell kimosni a színes és a fehér ruhákat. A mai lányok csak szó-rakozni akarnak, vagy minél előbb gyereket szülni, azért, hogy kitúrják a kedves mamát a fia szívéből. S nem gondolnak arra, hogy az ő fiacskájukat is elrabolja majd valaki. Miként a kedves mama sem gondol arra, hogy ő is ezt tette egykor.