Szerelem

Angliában továbbra is tilos a szex azoknak, akik nem egy háztartásban élnek

A tervek szerint december 2-án ér véget a koronavírus miatt elrendelt második országos lezárási hullám Angliában. Ám egy valami biztosan nem fog változni: továbbra is törvénysértő

Boris Johnson miniszterelnök ismertette a jövő szerdán életbe lépő új szabályozásokat. Melyből kiderült, hogy továbbra is tilosak maradnak az alkalmi kapcsolatok a nem egy háztartásban élőknek, és azoknak, akik korábban nem voltak kapcsolatban. Az úgynevezett covid-buborék eddig sem volt népszerű, de nincs mit tenni ellene, mert az a cél, hogy kevesebb koronavírus fertőzött legyen Angliában – írja a Mirror című brit lap.

Fotó: iStock.com/Margarita Shchipkova

Hozzátették azt is, hogy továbbra is kötelező marad a maszkviselés és védőtávolság betartása, függetlenül attól, hogy a szabadban vagy beltéren van az összejövetel. Az útmutató szerint védőtávolság nélkül találkozhatnak a jövő héttől azok, akik bizonyítottan korábban is kapcsolatban voltak egymással. Akik meg csak most jönnének össze… hát…pechük van.

Nyugodtan kijelenthető, hogy ez az év sok mindenkinek nem kedvez, de a párkeresőket is duplán sújtja, hiszen már önmagában is nehéz feladat megtalálni az igazit, hát még így, hogy maszk, távolság és semmi szex.

Boris Johnson ugyanakkor azt mondta, hogy az egyetlen kivétel a szabályok alól a karácsonyi időszak lesz. Az ünnepek idejére rövid lazítást terveznek, vagyis előreláthatólag december 22-27. között Angliában, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is felfüggesztik a szabályokat.