Életmód

A nagyik imádnak videó-telefonálni

Érdemes megtalálni a jót a legrosszabb helyzetekben. Ebben a koronavírus-fertőzéses időszakban is történhetnek jó dolgok. Miért ne vennénk észre őket. Itt van például a legújabb.

A sok rossz mellett igenis hozott jót a pandémia. Például többre értékeljük a kertünket, erkélyünket vagy éppen az emberi kapcsolatainkat. De még számos mást is sorolhatnánk. A legújabb pozitív eseményre gy felmérés derített fényt. Ugyanis kiderült, hogy a hatvan év felettiek közül egyre többen használják a modern kor vívmányait. Pontosabban az internetet.

Ők is rákaptak ugyanis a járvány miatt a videotelefonálásra – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel.

Fotó: shutterstock/DC Studio

A hatóság 35 és 59 év közöttieket faggatott a legújabb mobilhasználati szokásukról. A válaszaikból kiderült, hogy a nagymamák 82 százalékának, a nagypapák 78 százalékának van mobilja. Igaz, az okot telefonokkal már kevesebben boldogulnak egyedül, segítség nélkül.
A hatvan éven felüliek egyre többször használják a mobiljukon az internetet, mióta kitört a járvány.

Egyre nagyobb a rutinjuk

„Az idősebb korosztály tagjai egyre nagyobb rutinnal használják a videóhívást, amikor például nem tudnak részt venni egy családi eseményen (52 százalék), vagy ha valaki a családból elutazott (50 százalék). Ötödük (22 százalék) pedig már akkor is használja, ha csak rossz napja van, vagy éppen meg akarja beszélni a napi történéseket” – idézték a közleményben Karl Károlyt, az NMHH hírközlés-felügyeleti főosztályának vezetőjét.

Persze a modern technika használatához megfelelő telefon és internetes adatcsomag is szükséges. Ebben – a családtagok mellett – az NMHH is nyújt segítséget a honlapján. Ott tízpontos ajánlással segíti az érdeklődőket a megfelelő készülék és adatcsomag kiválasztásban.