Szerelem

4 téma, amiről soha ne beszélj szex után

Szex után valamiért sokkal őszintébbek vagyunk, erről főleg a hormonok tehetnek, de nem is ez a baj. Abból viszont könnyen kellemetlenséged lehet, ha nem válogatod meg a témákat, amit a szex utáni őszinteségben felhozol.

1. Ne kritizáld a teljesítményét

A legfontosabb, hogy ne kritizáld a teljesítményét. Lehet, hogy nem volt tökéletes a szex, de ezt ne rögtön az ágyba hozd fel, ahogyan ne példálózz az exeiddel se! A hasonlítgatásnak sem most van itt a helye és ideje.

Fotó: iStock.com/ Yulia YasPe

2. Kerüld a vitás helyzeteket

Ilyenek a munka, a gyerek, a pénzügyek, na meg az anyós téma. Bármilyen fontos mondanivalód van róluk, ne a szeretkezés után jöjj vele elő. Bár joggal gondolhatod, hogy most finomabban fogja venni, de közben azt éred el, hogy rossz érzéseket szül benne, és később inkább már a szexhez sem lesz kedve.

3. Ne ilyenkor akard meggyőzni

Ha valamire korábban nem tudtad rávenni, ne most próbáld meg újra. Át fog látni rajtad, és ezzel csak elveszted a hiteled. Keress más jó hangulatú állapotot, biztos, hogy nem csak szex után van jó és engedékeny kedve.

4. Ne most kezdj bele a jövőtervezésbe

Bár kézenfekvő lenne szex után arról beszélni, hogy jöhet-e a baba, mégse tedd! Ha nem tudod, hogy reagálna talán meg is rémül, hogy te már nélküle is elkezdted. Ez akár ösztönös reakció is lehet, mert ha azt érzi, hogy csőbe húzták, akkor rögtön támadni fog. Ne rontsd el ezzel az estét, biztos, hogy a családalapítási terveiteknek, mint téma helye van, de sokkal inkább a vacsora asztal mellett.