Szerelem

Csak a lelkét figyeld a férfinak

Miért van az, hogy párunk hazaérkezik, köszön, majd egy szót sem szól. Persze fáradt. Mi is azok vagyunk. Mégis olyan jó volna dumálni egy kicsit. Olyan jó volna, ha elmondaná, hogy milyen volt a napja, ha mesélne a kollégáiról, s persze arról, hogy egész nap hiányoztunk neki

Ám ő csak hallgat. Nézi a telefonját, kapcsolgatja a tévét, sörözik. Bezzeg a szeretőjénél, be nem áll a szája. Miért van ez?

Fotó: iStock.com/Merla

A férfi egy új kapcsolatban, még akkor is, ha csupán futó kaland, buta félrelépés, szeret imponálni. Az is megoldja a nyelvét, hogy az új kapcsolatban a nő lelkesen figyel minden mondatra, csillogó szemekkel hallgatja, őszintén csodálja. És persze nem ismeri szóról szóra az összes történetet.

A férfi újra eldicsekedhet munkahelyi sikereivel, újra beszélhet a gyerekkoráról, arról, hogy mindig ő írta a legszebb magyar dolgozatot. De sok férfi olyan titkokat is elárul a házasságáról, a feleségéről, gyerekeiről, amihez a szeretőnek semmi köze nincsen. És persze gyakorta füllenti az otthoni elhidegülést, a szex nélküli házasságot, azt, hogy csak a gyerekek miatt vannak együtt, s persze ennek hamarosan vége lesz, mert a férfi csak őt, a szeretőjét szereti igaz szerelemmel. Csak utána vágyakozik egész nap. És fecseg, locsog, dicsekszik, nagyképűsködik.

Mert sajnos mindezt otthon nem játszhatja már el. A pszichológusok szerint sok férfi nem is vadászösztöne kielégítése miatt, nem is a szexért keres házasságon kívüli kapcsolatot, hanem azért, mert szüksége van egy nőre, aki bámulja őt, aki felnéz rá. Ezért az okos nő megadja ezt a házasságon, párkapcsolaton belül is a párjának. Mert tudja, hogy bár a nőkre mondják, hogy hiúk, a férfiak többsége náluk sokkal inkább az.