Szerelem

Szex a lelke mindennek?

Persze, nem azt mondjuk, hogy szexmentes kapcsolatra kell törekedni, ugyanakkor az sem feltétlen jelent rosszat, ha egy ideig ritkábban, vagy egyáltalán nem bújtok össze - eláruljuk, szerintünk miért.

Azt már mindnyájan betéve tudjuk a különböző női magazinokból, könyvekből, barátnőktől, hogy a harmonikus párkapcsolatnak számos alappillére van – egyik ezek közül a rendszeres és mindkét fél számára kielégítő szex. De vajon mi van akkor, ha egy ideig ritkán, vagy épp egyáltalán nem bújtok össze?

Az első reakció sokunk részéről az ijedtség, hogy na, ezzel oda az intimitás… de ez nem feltétlenül van így.

Fotó: iStock.com/ VGstockstudio

Próbáld ne magadra venni a kialakult helyzetet, és ne magadat hibáztatni. Hiszen könnyen lehet, hogy a szexuális vágy visszaesésének olyan prózai oka van, mint például az ünnepek előtti hajtás… ilyenkor estére már arra is alig marad energiánk, hogy elvánszorogjunk az ágyig, nem hogy még huncutkodjunk is benne.

Persze segíthet, ha beszéltek a dologról – ez esetben próbáld úgy felvezetni a problémát, hogy nem támadod le a párodat a dologgal, nem akarsz szexet kierőszakolni, és nem hibáztatsz senkit. Higgadtan mondd el, mi zavar téged, mit szeretnél, esetleg mit tennél te, hogy ez a dolog megoldódjon.

Egyébként akár hiszed, akár nem, még pozitív oldala is lehet annak, ha egy ideig nem bújtok össze: a következő alkalommal sokkal jobban fogjátok egymást kívánni, és lehet, hogy az utóbbi hónapok legjobb szexuális élménye vár rátok. És ki tudja, az is lehet, hogy a hullámvölgyet hullámhegy követi majd, tehát megint rendszeres és jó szeretkezések várhatnak rátok!