Környezetünk

Szenzáció: 16 év után ismét gorillabébi született a Berlini Állatkertben

Sem az állatgondozók, sem az állatorvosok nem mehetnek egyelőre a kis gorilla közelébe, így egyelőre nem ismert a neme és a súlya sem.

Tizenhat év után az első gorillabébi született a Berlini Állatkertben – jelentette be az intézmény szerdán.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”de” dir=”ltr”>Zauberhafte Nachrichten! In der Nacht zum 15. Februar ist bei den sanften Riesen ein kleiner Zwerg geboren worden. Mama Bibi kümmert sich fürsorglich um ihren ersten Nachwuchs. Das Jungtier ist im <a href=”https://twitter.com/hashtag/ZooBerlin?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#ZooBerlin</a> der erste <a href=”https://twitter.com/hashtag/Gorilla?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Gorilla</a>-Nachwuchs seit 16 Jahren. <a href=”https://t.co/N1wuYQXmhd”>pic.twitter.com/N1wuYQXmhd</a></p>&mdash; Zoo Tierpark Berlin (@zooberlin) <a href=”https://twitter.com/zooberlin/status/1361981647302897664?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 17, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Andreas Knieriem, az állatkert igazgatója közleményében kiemelte, hogy az újszülött gorilla egészségesnek tűnik, és anyja is megfelelően gondozza. A kis gorilla anyja, Bibi élete első kilenc évét a hollandiai Apenheul Főemlősparkban töltötte, ahol egy gorillacsalád tagja volt. Ott tanulta meg, hogyan gondoskodnak más nőstény gorillák az utódaikról, és ez jó példát mutatott neki arra, hogyan gondozza saját kölykét – jegyezte meg az állatkert.

Az Európai Veszélyeztetett Fajok Program (EEP) ajánlására költöztették Belgiumból a Sango nevű hím gorillát, a gorillabébi apját a Berlini Állatkertbe 2019 februárjában. Az állatkert gorillacsaládjában él a világ legöregebb ismert gorillája, a 63 éves Fatou. A gorillamatróna elkülönítve tölti napjait a gorillacsalád mellett -írja az MTI.

Az egész gorillacsalád nagy érdeklődést mutat a gorillabébi iránt, de az utódról való gondoskodás egyedül az anyaállat feladata – írta az állatkert. Mint hozzáfűzték, sem az állatgondozók, sem az állatorvosok nem mehetnek egyelőre a kis gorilla közelébe, így egyelőre nem ismert a neme és a súlya sem. Képeket itt lehet látni az apróságról.

A Berlini Állatkert főemlősháza a koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva van a látogatók előtt.