Gyereknevelés

Szülőként jó példával elől járni!

Hiába mondjuk el például otthon, hogy gyűjtsük a szemetet szelektíven, ha mi magunk egy helyre dobjuk a papírt, az üveget és a műanyagot.

Maradjunk fittek

Gyermekünket már egészen korán bevonhatjuk a közös sportolásba. Elvihetjük babaúszásra, baba-mama tornára, futhatunk babakocsival együtt vagy ha éppen otthon tornázunk (tökéletes súlyzók a babák), akkor biztosak lehetünk benne, hogy néhány perc múlva a csöppségünk is elkezd jobbra-balra hajladozni. Hétvégén mehetünk kirándulni és így biztosíthatjuk számára, hogy természetes legyen neki a mindennapi mozgás, arról nem beszélve, hogy ha éppen futni kell utána, akkor nekünk sem árt, ha jó kondiban vagyunk.

Fotó:Freepik/teksomolika

Fotó:Freepik/teksomolika

Legyünk tisztelettudók az idősebb korosztállyal

Mutassuk meg csemetéinknek, hogy milyen fontos, hogy tisztelettel bánjuk a körülöttünk levő idősebb emberekkel is. Adjuk át a helyünket, segítsünk felcipelni a csomagjukat, hallgassuk meg egy-egy történetüket és ha átjön hozzánk a férjünk édesanyja, édesapja, akkor bánjunk velük tisztelettel. Apróságnak tűnhetnek ezek a dolgok, de pont az ilyen minták által lesz majd a következő generáció is jól nevelt.

Okosan a vásárlással

Gyermeknevelés közben nemcsak a gyermekünk, hanem mi magunk is nap mint nap tanulunk valami újat. Vásárlás közben a korának megfelelő módon beszélhetünk neki a pénz fontosságáról és arról, hogy mi a különbség egy ezer forintos és hatezer forintos póló között. Azt is megmutathatjuk, hogy nem az ár jelenti a minőséget, ezért ne az legyen az első, amit megnéz. Vigyük magunkkal a piacra, hadd lássa, mennyi minden finomság létezik a csipszeken kívül és még az is lehet, hogy egy kis kedvezményt is kapunk a kofáktól egy cuki mosoly láttán. Megéri, nem?