Kultúra

Nem kapkodnak a színészek András herceg szerepére A korona című sorozatban

Három hónap múlva kezdődik az ötödik évad forgatása, és egy fontos szerepre még mindig nem találtak színészt a széria készítői.

A brit királyi családról szóló Netflix sorozat, még azok figyelmét is azonnal lekötötte, akik egyébként nem nagy rajongói az uralkodóház tagjainak. A korona II. Erzsébet uralkodását követi nyomon időrendi sorrendben. A negyedik évadban végre megismerhettük Diana hercegnét is, valamint a királynő fiatal felnőtt gyermekeit, de ahogy azt már a második széria után megtapasztalhattuk, a szereplőgárda újabb cserén megy keresztül az ötödik szezonra.

Az érkező évad színészcsapata már mondhatni teljes, de a The Sunnak nyilatkozó forrás elárulta, hogy Erzsébet harmadik gyermekének, a Jeffrey Epstein mellett pedofilbotrányba keveredett Andrásnak a szerepére még nem találtak jelöltet.

“András herceg a család egyik legkevésbé kedvelt tagja világszerte, így nem állnak sorba az A-listás színészek, hogy eljátszhassák őt. Nem a legvonzóbb szerep és nem biztos, hogy egyenes utat jelentene Hollywoodba egy kevésbé ismert embernek, de egy jó színész az évad egyik legjobb alakítását nyújthatná Andrásként.”

András herceg 2019. november 20-án bejelentette, hogy „belátható időre” visszavonul közéleti tevékenységétől. A hercegről évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epstein amerikai üzletemberrel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt. A brit uralkodó harmadik gyermeke a BBC televíziónak adott és november 16-án sugárzott interjújában tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna fiatalkorú lánnyal, és azt állította, semmit nem tudott Epstein bűncselekményeiről, amíg el nem ítélték emiatt. Az interjú azonban egyre nagyobbra dagadó botrányt kavart, ami miatt András a visszavonulást választotta.
MTI/EPA/AAP/David Mariuz

A korona szóvivője ellenben tagadta a híreszteléseket. Elmondása szerint, nincs semmi probléma az előkészületekkel és teljesen normális casting oldalakon hirdetést feladni egy-egy szerepre.

Valóban nem szokatlan, de mivel A korona az utóbbi évek és egyben a Netflix egyik legsikeresebb sorozata, azt várná az ember, hogy kapkodnak a szerepekért a színészek. Pontosabban kapkodtak is, csak nem András herceg után.