Kultúra

Unikumnak számító újdonsággal érkezik a Cloud 9+

Új albumon dolgozik a Cloud 9+ zenekar, amelyről az énekes, Szivák Zsolt a M2 Petőfi TV Én vagyok Itt! műsorában árult el részleteket. Az adás másik vendégével, MC Columbóval arról is meséltek, miként tudták átvészelni a pandémia időszakát.

Május 12-én jelent meg egy 20 perces riportfilm “Hadd lássuk a kezeket!” címmel, amelyben ismert zenészek, koncert- és fesztiválszervezők mesélik el személyes élményeiket a pandémia eddigi időszakáról és arról, hogyan készülnek a visszatérésre. A film apropóját az adta, hogy ahhoz, hogy biztonságosan elinduljanak a koncertek, fesztiválok nagyobb átoltottság szükséges.

A vakcina fontosságáról a beszélgetést már az Én Vagyok Itt! stúdiójában folytatta Csitári Gergely a Cloud 9+ énekesével Szivák Zsolttal és a Brains együttesből, valamint az Irie Maffiából jól ismert MC Columbóval, azaz Kéri Andrissal. További lényeges kérdésként merült fel az is, hogy miként tudtak túllendülni az elmúlt időszak nehézségein.

„Nem akartam beleesni az otthoni depresszióba, ezért elmentem egyik rokonomnak segíteni a munkahelyére, hogy addig is csináljak valamit, illetve nekiültünk új dalokat írni. Az Irie Maffia esetében kitaláltuk, hogy a tervezett nagylemez 12 dalát osszuk el havi egy megjelenésre, így egy évig a közönség folyamatosan kap tőlünk valamit és mi is jelen lehetünk. De a Brains tagjaival is dalszerzéssel próbáltuk meg átvészelni ezt az időszakot” – árulta el MC Columbo.

Szivák Zsolt nem tudott ilyen pozitívan nyilatkozni. „Nagyon magam alatt voltam, de most, hogy látjuk már mikor lesznek koncertek, kicsit jobban érzem magam” – vallotta be. Hangulatán az is javított, hogy elkezdtek rendszeresen stúdióba járni, hiszen új albumon dolgoznak. „Hamarosan szeretnénk kihozni egy albumot, amelyen a tervek szerint magyar nyelvű dal is lesz. Ez unikumnak számít a zenekar életében, hiszen eddig csak közreműködő zenészekkel együtt készültek magyar számaink, viszont ez száz százalékban Cloud9+ produkció lesz” – árulta el Szivák Zsolt.

A beszélgetés IDE kattintva újranézhető!

Hétfőtől-szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

kiemelt kép: MTI