×

Gyereknevelés

Családdá válni kivételes ajándék

Fontos, hogy a család vonzó életforma maradjon a fiatalok számára.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Fontos, hogy család a 21. századi fiatalok számára is vonzó életforma maradjon egy olyan helyzetben, amikor Európa demográfiai kihívásokkal küzd, és a kontinens jövője áll a politikai közbeszéd középpontjában – hangsúlyozta Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője.

A képviselő beszédében aláhúzta: a fiataloknak nyújtott támogatás alapvető az európai életmód fenntartása  érdekében. Enélkül egy saját magára és a fogyasztásra koncentráló, jövőkép nélküli egoista társadalom jönne létre. Magyarország példáját kiemelve hangsúlyozta: közel 10 éve tartó tudatos és kiszámítható családbarát politika következtében elmondható, hogy a magyar születési ráta 1,25-ről mára 1,55-re emelkedett, és míg 2010-ben 35 ezer pár, addig 2020-ban már 67 ezer pár kötött házasságot a koronavírus-járvány ellenére is.

Hölvényi György kiemelte: a család pótolhatatlan társadalmi együttélési forma. A demográfiai kihívások kezelése érdekében, tehát meg kell védeni a férfi és a nő egymásnak teremtettségének fogalmát, mivel természetüknél fogva ők az anya és az apa. Tudomásul kell venni, továbbá hogy a házasság és a család fogalma évezredek óta ugyanazt jelenti az európai többség számára. Ugyanakkor nagy érzékenységet kell mutatni más együttélési formák iránt is – tette hozzá.

“Közös felelősségünk, hogy megtaláljuk az utat, hogy a család, mint életmodell fontos legyen a fiatalok életében és a félelem helyére a reménykedés, a döntésképtelenség helyére pedig a felelősségvállalás lépjen, mint pozitív élmény – jelentette ki.