×

Gyereknevelés

Az egyik legjobb nyári program, a táborozás!

Példátlan jelentkezési dömping indult el a táboroztatásban, miután Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy már napközis és ottalvós táborokat is lehet tartani - mondta a taborfigyelo.hu ügyvezetője.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (középen) kötélhúzáson vesz részt a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból érkezett gyermekek társaságában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban tett látogatásán 2019. augusztus 22-én.
MTI/Bodnár Boglárka

Tóth Béla hozzátette: az előző év azonos időszakához képest húsz százalékkal magasabb a foglalási arány, amely azt jelenti, hogy 190 ezer gyermek táborozhat egy-egy hetet a vakációban.

Hangsúlyozta: bár a taborfigyelo.hu oldalon több mint ezek tábor foglalható, a legjobb ár-érték aranyú táborok gyorsan megtelnek, ezért érdemes minél előbb leadni a jelentkezéseket.

Elmondta: többen választanak napközis tábort, mert így ugyan annyi pénzért több hetet tudnak lefedni.

A sporttáborokat, az angoltáborokat, valamint a kalandtáborokat keresik a legtöbben, de a hagyományosabb kézműves- és lovastáborokba is egyre többen jelentkeznek. Meglepően sokan választanak extrémebb táborokat, ilyen a jobbagyféltekés rajzfejlesztő tábor vagy a dzsungelkörülmények között zajló katonai tábor. Idén megjelentek a new tech-táborok is, amelyekben mesterséges intelligenciáról, alkalmazásfejlesztésről és robotikáról is tanulhatnak a gyerekek – ismertette az ügyvezető.