×

Gyereknevelés

Strandolás a gyerekkel – a biztonság az első!

Minden szülő szeretné biztonságban tudni gyermekét a strandon is, ehhez nyújtunk segítséget neked.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A szakemberek szerint a felfújható karúszó használata az úszógumihoz nagyon hasonlóan hamis biztonságérzetet nyújt a szülőnek és bizony a gyereknek is. Sok szülő úgy érzi, hogy azzal, hogy az eszközt felhelyezte a gyerekre, már lényegében hátradőlhet, ám ez a legkevésbé sincs így. Még véletlenül sem engedd be egyedül a gyermeket a karúszókkal, végig ott kell lenned mellette.

Igazából ez is inkább azoknak a gyerekeknek való, akik már tudnak úszni, azonban még előfordulnak náluk bizonytalankodások. Lényegében a karúszó és az úszógumi ugyanabba a kategóriába tartozik.

Valódi biztonságot csak is az úszómellénynek adnak, ám a gyermeked felügyeletről ennek használatával sem szabad megfeledkezned. Az úszógumi és a karúszó is inkább játékszer, de az is csak vízbiztosan úszni tudó gyerekeknek.

Érdemes a gyermekedet minél előbb megtanítani úszni, hazánk bővelkedik a tanfolyamokban és a jó szakemberekben.

Gondolj csak arra, hogy milyen hagyományai vannak az úszósportnak Magyarországon. Már az egészen pici korúaknak is kínálnak úszásoktatást, ahol játékosan ismerkednek a vízzel és persze azzal, hogy mikre is lehetnek képesek abban. Nincs még egy olyan mozgásforma, ami ilyen sok testrészét dolgoztatja meg az embernek, ráadásul a gyermekkori úszás nagyban hozzájárul az egészséges felnőttkorhoz is, nem is beszélve arról, hogy te is nyugodtabb leszel a strandon, annak tudatában, hogy az utód magabiztosan szeli a habokat.