×

Kultúra

Szimfonikusok csábítanak Szolnokra

Hat koncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a városban augusztus 8. és szeptember 10. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2021 fesztivál keretében.

A zenekar tájékoztatása szerint a szabadtéri zenei koncertek augusztus 8-án este Szolnokon a Kossuth téren indulnak a Forever Broadway című nagyszabású produkcióval, amely az operettszínház művészeinek közreműködésével a musicalek világába kalauzolja el a közönséget.

A szolnoki szimfonikusok játszanak a Magyar Tánckoncert – Vox Hungaricus című előadáson, a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A Magyar Állami Népi Együttes és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar több kórust és számos vendégelőadót is felvonultató, nagyszabású, évindító műsorán több mint 200 művész lépett színpadra a klasszikus és a népzenét, valamint a néptáncot különleges látványelemekkel ötvöző, műfajteremtő produkciókkal.
MTI Fotó: Bugány János

A fesztivál ezt követően városrészi helyszíneken folytatódik: augusztus 14-én a Kertvárosi zenés esten a műsor első részében a Szolnoki Szimfonikusok Ütőegyüttese lép fel, míg augusztus 27-én a Széchenyi városrészben, augusztus 29-én pedig Szandaszőlősön Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők, akik az ötvenperces előadás során különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkedhetnek meg. A koncertek második részében Mozivarázs címmel különleges zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség.

A Tiszai rakparton augusztus 17-én a Neoton Classic-kal közös #NEMARADJOTTHON! koncertre nemcsak a komoly-, hanem a könnyűzene kedvelőit is várják.

A Parti-Túra Fesztivál zárókoncertjét szeptember 10-én a Tallin városrészben tartják, ahol felelevenítik a zenekar 2019-es rakparti koncertjét: A Tűz és a Víz misztikuma remix várja majd az érdeklődőket.

További információ a zenekar honlapján, a www.szolnokiszimfonikusok.hu-n, valamint a www.facebook.com/szolnokiszimfonikusok közösségi oldalon olvasható.