Környezetünk

Az M5 csatorna bolygónk megóvására hívja fel ismét a figyelmet

Szeptember 10-12. között rendezik meg a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált Gödöllőn, amely 2015 óta gyűjti össze és ünnepli a nemzetközi, valamint a hazai természetfilmezés alkotóit és műveit. Az M5 kulturális csatorna a kezdetektől médiatámogatója a rendezvénynek, a fesztivál ideje alatt tematikus hétvégén foglalkozik az eseménnyel idén is.

 

Szeptember 11-én és 12-én az M5 kulturális csatorna műsorfolyamában helyszíni kapcsolással követhetik a nézők a fesztivál eseményeit, de az M5 Facebook-oldalán is várják videóüzenetekkel, kulisszafotókkal az érdeklődőket. A Librettó péntek esti, valamint az Ez itt a kérdés csütörtök esti műsora is a környezetvédelem témakörét helyezi fókuszba.

A csatorna hétvégi filmes sávja is dedikáltan a fesztiválhoz kapcsolódik majd, a két nap során a gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál díjnyertes filmjeiből láthatnak válogatást a nézők.

Az M5 műsorra tűzi a Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában, valamint az RSD – A marasztalt folyó című kétrészes magyar filmeket. De megtekinthető lesz a Méhlegelők című magyar, a Megeti – Afrika elveszett farkasa és a Diótörők – Mesék a mókus világából című német alkotás, továbbá egy orosz mű, a Vörös lazacok is.

A filmekről és a műsorok kezdési időpontjáról a mediaklikk.hu/musorujsag oldalon találnak részleteket.

„Mit tehetünk, hogy lassítsuk a klímaváltozás látható jeleit, következményeit? Napjainkban ez az egyik legfontosabb téma, amivel foglalkoznunk kell. A kis lépések összeadódnak: igenis, van értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek, az élelmiszer-pazarlás csökkentésének, a lekapcsolt villanyoknak, a műanyag zacskók helyett a pamut zsákoknak”

– hangsúlyozta a téma fontosságát Bán János, az M5 csatornaigazgatója.

„A gödöllői fesztivál mára régiónk kiemelkedő rendezvénye lett. Az itt látható alkotásokon keresztül a filmesek, a kiállítók mind egy célt szolgálnak, azt, hogy felhívják kicsik és nagyok figyelmét bolygónk megóvásának fontosságára. E létfontosságú üzenet minél szélesebb közönséghez való eljuttatásában az M5 is minden eszközével segíteni szeretne. Ezért foglalkozunk idén is kiemelten ezzel az eseménnyel”

– tette hozzá Bán János.

Az M5 vasárnap délutánra még tartogat egy meglepetést, hiszen a nézők láthatják majd az idei fesztivál M5 különdíjas filmjét is.

Tartsanak az M5 kulturális csatornával szeptember 11-én és 12-én, kövessék a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményeit a képernyőn és online!

A címlapfotó illusztráció.