Gyereknevelés

Hamarosan otthonfelújítási boom kezdődhet

Lakóingatlanának korszerűsítésére szánja a válaszadók 22 százaléka a jövőre érkező szja-visszatérítést - írta a Világgazdaság csütörtökön az ingatlan.com felmérése alapján, amely szerint a megkérdezettek 18 százaléka ingatlanvásárlásra, 12 százalékuk a gyermekekre költené, és ugyanilyen arányban vannak azok, akik hiteltartozásaik csökkentésére szánják a pénzt.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kiemelte, hogy mivel a gyermekes háztartások a lakáskorszerűsítésre fordítandó teljes összeg felét az államtól visszakaphatják lakásfelújítási támogatásként, így az szja-visszatérítéssel gyakorlatilag dupla támogatáshoz juthatnak. Mindezek alapján a jövő év elején, a visszatérítések kifizetését követően újabb lakásfelújítási boom indulhat.

Mint ismeretes, jövő év elején a gyermeket nevelő háztartások adó-visszatérítést kapnak. A maximális összeg fejenként 800 ezer forint, így egy-egy háztartás akár 1,6 millió forinthoz is hozzájuthat attól függően, hogy mennyi adót fizetett be 2021-ben – idézte fel a Világgazdaság.