Gyereknevelés

Még egy pohár víz segíthet a gyermeked fejlődésében!

Eddig is sejtettük, mennyire fontos, hogy a gyerekek elég vizet igyanak, de egy friss tanulmány eredménye is ráerősít erre.

Valószínűleg te is láttad már a családodon és magadon is, mennyire fel tud frissíteni titeket egy-egy pohár víz. Egy nemrégiben publikált amerikai tanulmány szerint viszont ennél sokkal többre is képes a gyerekeknél: ha megfelelően hidratálnak, az javítja a koncentrációs képességüket, a reakcióidejüket, és a párhuzamos tevékenységek folytatására és ezek közti váltásra, vagyis a multitaskingra való képességüket.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Kutatásuk során a tudósok 75 Illinois-i gyerek teszteredményeit hasonlították össze, alanyaik közül mindenki a 9-11 éves korosztályból került ki. A szakemberek különböző mennyiségű vizet adtak a gyerekeknek, majd ennek elszürcsölése után megnézték, hogyan teljesítenek a megadott feladatokban.

Az eredmények összegzése után pedig arra jutottak, hogy összefüggés lehet az elfogyasztott víz mennyisége és aközött, hogy milyen könnyen tudtak váltani az egyes feladatok közt. Akik több vizet kortyoltak el, azok számára ez könnyebben ment, és reakcióidejük is sokkal jobb volt, mint dehidratáltabb társaiknak. Azoknak pedig, akik a feladatok teljesítése közben ittak még egy kis vizet, utána jobban ment a multitasking – árulták el a kutatók.

Tölts hát a gyerkőcnek egy nagy pohár vizet reggel, és a délutáni leckeírás előtt – és persze koccinthattok is, mert egy pohár tiszta víz neked is hasznodra válhat!